Az egészséges mosoly titka: fémmentes fogpótlás

Az egészséges mosoly titka: fémmentes fogpótlás

Kevesen tudják, de az ügyes fémmentes fogpótlás megszépíti a mosolyt!

Ebben a cikkünkben bemutatjuk azokat az előnyöket, amelyeket a fémmentes pótlás nyújt a betegeknek. A fémmentes pótlás az elmúlt években egyre népszerűbbé vált az emberek körében, mivel számos előnnyel jár a hagyományos fém alapú fogpótlásokhoz képest.

A fémmentes fogpótlás előnyei

Az embereknek általában problémájuk van azzal, hogy az érzékeny fogínyükhöz hozzáérjen a fém. Ezen felül, a fém pótlások hosszú távú használata esetén az is előfordulhat, hogy a fém oxidálódása miatt a fogak szürkés árnyalatúvá válnak. A fémmentes fogpótlások azonban ezeket a problémákat megoldják.

A fémmentes pótlások előnyei közé tartozik a természetesebb kinézet és az élethűbb funkció. Az anyag, amelyből a fémmentes pótlásokat készítik, általában kerámia vagy cirkónium-oxid. Ezek az anyagok átlátszóak, így a fogak kinézete természetesebbnek tűnik, mint a hagyományos fém fogpótlások esetében.

Az érzékeny fogínynek semmilyen káros hatása nincs, mivel a fémmentes pótlásokat nem tartalmaznak semmilyen fém összetevőt. Az anyagok, amelyeket a fémmentes pótlások készítéséhez használnak, biokompatibilisek, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem reagál rájuk allergiás vagy más típusú reakciók formájában.

A fémmentes pótlások tartóssága is nagyobb, mint a hagyományos fém fogpótlásoké. A cirkónium-oxid és a kerámia olyan anyagok, amelyek ellenállnak a kopásnak és a szakadásnak, így hosszú ideig használhatók. Ezen felül, a fémmentes pótlások hosszabb távon is jobban ellenállnak a baktériumoknak és az elszíneződéseknek, ami azt jelenti, hogy kevésbé valószínű, hogy el fogják veszíteni a természetes kinézetüket és funkciójukat. Így a fogak egészsége is megőrizhető!

Egészség